ARCHIV ČASOPISU DATA SECURITY MANAGEMENT

Archiv s obsahem všech vydaných čísel

back  Zpět na stránku o časopise...

DSM 2016/2

2016 2Hlavní téma: Osobní údaje a jejich ochrana (zaměřeno na právní věci).

 VYŠLO: 30.6.2016



Články označené rr prošly odborným recenzním řízením.

Obsah článku zobrazíte kliknutím na jeho název

Pochválena buď ochrana osobních údajů ...a stojí o ni vůbec někdo?

Richard Michálek
Přečtěte si úvodník DSM ZDARMA! Stáhnout si ho můžete zde:

Úvodník 2016/2

Václav Matyáš v rozhovoru s Richardom Claytonom rr

Václav Matyáš
Bez reálných dat by nebyl pro praxi přínosný výzkum možný. Důležitá je etika a přístup ke zpracování poskytnutých dat. Úskalí, možnosti výzkumu a přínosy analýzy informací v oblasti kybernetických útoků. Richard Clayton je ředitelem Cambridge Cloud Cybercrime Centre, University of Cambridge (UK). Snahou tohoto centra je vybudování jednoho z největších a nejrozmanitějších souborů dat o kyberzločinu, který by byl dostupný i dalším akademikům pro zkoumání kyberzločinu a hledání účinné obrany.

Pověřenci pro ochranu osobních údajů rr

Igor Němec
Povinnost jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů pro orgány veřejné moci plynoucí z Nařízení Evropské unie očima bývalého předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Jaká bude ochrana osobních údajů dle EU? rr

Martin Maisner
Článek přibližuje, co chystá General Data Protection Regulation (GDPR) z Evropské Unie, jaké principy jsou zde uplatněny a jak se GDPR dotkne společností a organizací zpracovávajících osobní údaje a ochrany našeho soukromí.

Zdravotní registry v České republice rr

Vladimír Smejkal
Článek analyzuje vývoj právních možností sběru a ochrany dat stáními institucemi, kde všude jsou citlivé zdravotní údaje o nás vedeny a co vše může stát dle zákona o nás schraňovat. Jak jsou tyto údaje chráněny a co zákony stanovují pro jejich umístění do zdravotních registrů. V neposlední řadě též popisuje, co přináší novelizace zákona o zdravotních službách č. 147/2016 Sb. vydaná s účinností od 1. 7. 2016.

Legální monitoring zaměstnanců) rr

Martin Najman
Nejen zákony, nové nařízení parlamentu EU, ale i soudní případy utváří právní prostředí pro monitoring zaměstnanců a možnosti zaměstnavatelů chránit svá aktiva. Jaké jsou tedy možnosti a náhled na tuto problematiku v právním prostředí ČR?

Aktuální trendy ve vzdělávání zaměstnanců rr

Karin Gubalová
Pouze prokazatelný záznam o proškolení nestačí, pokud opravdu chcete, aby uživatelé bezpečnostní pravidla dodržovali. Několik tipů ověřených v praxi pro zajištění nesnadného úkolu zvyšování bezpečnostního povědomí.

Jak posílit bezpečnost internetu věcí rr

Jiří Sedlák
Internet of Things (IoT) se stane fenoménem budoucí doby. Miliardy drobných zařízení komunikujících přes Internet. Bezpečnost komunikace bude zásadní pro jejich funkcionalitu i pro naše soukromí.

Forenzní analýza mobilních telefonů – část II. rr

Jakub Kothánek, Jaroslav Kothánek
Druhá část série článků o forenzní analýze mobilních telefonů popisuje, jak účinně vytěžit zajištěné telefony, jaké zvolit nástroje a jak je použít. Zaobírá se technickou stránkou věci, vhodným hardwarem, softwarem a konkrétními postupy pro získání co nejvíce informací.

GreyCortex Mendel – bezpečnostní monitoring a analýza síťového provozu rr

Jaroslav Dočkal
Dobrý systém detekce kybernetických událostí a incidentů má mnoho funkcí, které lze snadno použít. Kvalitní monitoring, detekci anomálií, analýzu incidentů v čase, korelace, výkonnost, minimální false positives detekce apod. Obstojí Threat Intelligence vysokým nárokům kyberbezpečáků?

RUBRIKY
- Virová stránka
- Metamorfosa: Aprílové setkání
- Konference IS2: Security – welcome back
- Normy a publikace

- Informace z partnerských společností
- Právní rubrika
- Management summary
- Tiráž

back  Zpátky...

Chcete nás kontaktovat?

TATE International s.r.o.
Hořejší nábřeží 21
150 00 Praha 5
IČO: 25148125
DIČ: CZ25148125

phone  Tel: +420 257 920 319
mobile  Mobil: +420 737 215 219
email  E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 
 
Back to top